fredag 30. april 2010

Tre stammers møte i Nord-Troms

I dag har jeg vært så heldig å få delta på diskusjonen rundt felles omdømmebygging av og for Nord-Troms, og jeg kan love dere at det er et utrolig spennende prosjekt å få innblikk i! Jeg har blogget litt om det her tidligere, da jeg var inne på identitetsfølelse. I dag har vi kommet litt lenger, og drøftet med utgangspunkt i at felles for Nord-Troms er begrepet "Tre stammers møte". Og i dette begrepet ligger en mengde ting som er felles for vår region, og unike i mange sammenhenger. Lista er lang, men ikke som et ondt år, heller som en lys fremtid for Nord-troms samlet under ett.
Vi har
Malstrømmen i Kvænangen
Nasjonalpark i Nordreisa
Øykommunen Skjervøy
Lyngen med Lyngsalpan
Storfjord med sin gamle markedskultur
Kåfjord med Riddu
Vi er gjestfrie, oppfinnsomme, ser muligheter, vi har nærhet til fjord og vidde med alle dets muligheter, vi har mange festivaler, vi ELSKER naturen vår
Og vi har så myemyemye mer!
I denne prosessen må vi prøve holde to baller i lufta samtidig. Selv om vi skal bygge et godt omdømme for Nord-troms utad, er det jo fortsatt viktig å ta vare på de som bor her. Da blir selvfølgelig forhold som infrastruktur, bolig- og boligtomter, jobb og fritidstilbud også viktige. Jeg vet at vi i Kåfjord har mange områder vi må bli flinkere på. Vi må se hver enkelt næringaktør, store som små. Vi må vise med handling at vi ønsker å satse på kvinnelige gründere dersom det er det vi vil. Vi må jobbe med reiselivsaktørene våre. Ja, vi har ennå mye som gjenstår, også i småsamfunnssatsinga. men vi kan jo likevel holde to baller i lufta samtidig, og fortsette å snakke positivt Mye og Ofte om Nord-Troms!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar