onsdag 5. mai 2010

Markedsføring av Kåfjord

Jeg jobber i disse dager for fullt med å ferdigstille produksjonen av en ny brosjyre for Kåfjord Kommune. Nytt for den er at den ikke har reiseliv og turisme som målgruppe, men heller "unge tilflyttere som ønsker å etablere seg i Kåfjord". Vi har ca. ti A5 sider til rådighet for å presentere livet i Kåfjord, og hvorfor nettopp DU burde ta med deg pikkpakket og bli en av oss. En utfordrende oppgave, når dette hovedsaklig skal formidles gjennom bilder.
Fart og spenning på Crossbanen i Manndalen

Spinnville ideer, blir til Spinnvill rokkefestival

Sosialt møtested i Olderdalen

Du finner fire kunstgressbaner i (lille) Kåfjord

Dette er bare en smakebit på det som skal formidles ut. Og utfordringene oppstår når den gode atmosfæren vi kan oppleve en sommerkveld her nord skal formidles med et enkelt bilde. Eller den spesielle stemninga som senker seg over Manndalen når Riddu festivalen er i gang. Eller samholdet du møter når vennegjengen er samlet i lystig lag. Men vi har forsøkt å fange noen utvalgte øyeblikk så godt det lar seg gjøre.

Noen Kåfjordinger vil nok riste lett på hodet av denne brosjyra. De som ønsker seg boligtomt på et spesielt sted i kommunen uten at muligheten er der (akkurat nå). Og de som akkurat har etablert seg i kommunen, men som ikke føler at støtteapparatet er godt nok. De vil nok undre seg over at vi ønsker å rette blikket mot enda flere tilflyttere. Og jeg kan forstå det. Men Kåfjord sett under ett har både ledige boliger og boligtomter. Kommunen har også visse retningslinjer og prinsipper for sine næringsfond, som må følges. Så kan det kanskje sies at tida er moden for å se på om disse hindrer eller bidrar til næringsutvikling. Og kanskje vil et økt (felles) påtrykk fra næringslivet i Kåfjord føre til nettopp det.. En revurdering og fornying som gir et felles løft for kommunen. I min prosjektrolle blir det viktig å formidle videre kompleksiteten som ligger i "småsamfunnssatsing" og at dette gjelder både for de som bor her, de vi ønsker hit som nye innbyggere, og de vi ønsker hit som gjester. Men vi bryter stadig bort nye steiner, og bygger veien stein på stein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar