onsdag 7. juli 2010

"Befaring" på Spåkenes

I dag har vi (Gerd, Elisabeth og meg selv) tatt oss turen ut til krigsfortet på Spåkenes for å undersøke hva som bør utbedres på anlegget. Området er lett tilgjengelig fra veien, noe som gjør det til en fin ramme for en søndagtur for eksempel. Vi vet at Spåkenes er et yndet besøkssted for mange (på returen møtte vi et busslass med Slovenere i full fotografering), derfor har spesielt Gerd ivret for å gjøre mer ut av stedet. Blant annet skal vi se litt på sikring av enkelte deler av anlegget. Det bør jo være trygt så langt det lar seg gjøre å ferdes i de områder vi oppfordrer til. Vi vurderer å søke smil-midler (fra landbruket) slik at vi kan gjøre de utbedringene som vil gjøre opplevelsen på Spåkenes ennå bedre. Tilrettelegging er stikkordet! :)

stien er skiltet, og veien ned er i god stand
Men desverre observerer jeg at det nye informasjonsskiltet (som skal erstattet skiltet på bildet) ikke har kommet opp ennå.

Men informasjonen er jo like inntakt likevel

Gerd noterer ned slik at vi vet hva som må taes med i søknaden.


Upåklagelig utsikt! Ikke vanskelig å forstå hvorfor anlegget ble plassert nettopp her..

Så vidt jeg vet finnes det ingen dokumentasjon på hva tegnene på denne bunkersen betyr, men spekulasjonene er mange..
Som sagt, Spåkenes er lett tilgjengelig, og et veldig lite krevende turområde å ferdes i. Det er faktisk et kjempefint sted å legge ferden til dersom man har en time eller to man ønsker å bruke i naturen. Historia til Spåkenes er gripende, og forestillingene mange i forhold til det livet som var her under krigen. Et stort anlegg har blitt bygget opp uten særlig maskinkraft, og mange liv har gått tapt her. Min oppfordring i dag blir; ta turen til Spåkenes - Historien, naturen og utsikta er verdt det! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar